ENUK Flag FRFrench Flag NLDutch Flag
Placeholder Picture
Camping Lune sur le Lac LE CONTE, 24540 CAPDROT, FRANCE LANDLINE: 00 33 (0)967 336 751 MOBILE: 00 33 (0)647 462 513 EMAIL: enquiries@campingmonpazier.com
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Uw reis naar Camping Lune Sur le Lac

Our Location

Camping Lune Sur le Lac bevindt zich in het prachtige Dordogne landschap, slechts enkele minuten van ’t mooie Monpazier.

De camping ist gelegen aan de watertoren op de D53 Route de Belvés.

GPS Co-ordinates

44°42'14.97"N and 0°55'38.89"E

Luchthavens

Camping Lune Sur le Lac bevindt zich 35 minuten van Bergerac Airport Transavia heeft geregeld vluchten hiernaar toe.

Bordeaux is 2 uur en 40 minuten verwijderd en heeft dagelijkse vluchten van en naar tal van luchthavens.

Alle luchthavens hebben huurauto’s beschikbaar

Autorijden en Slepen in Frankrijk

Veel mensen zijn wat ongerust om in Frankrijk te rijden. Wij hebben zelf veel ervaring in ’t slepen van caravans en machines en rijden ook een 7.5 ton vrachtwagen en kunnen u geruststellen. Ten eerste dient u bepaalde zaken te weten en hoe te handelen. In uw auto moet u te allen tijde de volgende dingen hebben:

De meeste van deze spullen kunnen voor niet al te veel geld aangeschaft worden.

Het is wellicht beter dat u ook autokaarten in uw bezit heeft, omdat als uw helemaal vertrouwt op SAT NAV of GPS in Frankrijk, u misschien via allerlei kleine, bochtige weggetjes geleid wordt – het systeem hier gaat uit van de snelste, meest directe route terwijl als u een extra 3 of 5km rijdt, u tenminste op de grotere wegen blijft.

Blijf liever op de officiële wegen en zet uw GPS aan als u dichter bij uw bestemming bent.

Tanken in Frankrijk is iets goedkoper dan in Nederland, maar u betaalt wel wat meer op de tolwegen of in kleine dorpjes. Diesel heet Gazole en loodvrij heet Sans Plomb. Vele tankstations lijken soms dicht b.v. in de weekends en ’s avonds, maar het merendeel heeft tenminste een pomp die credit cards accepteert.

De snelste manier op in ’t zuiden van Frankrijk te komen is via de tolwegen. Er zijn vele rustplaatsen langs de snelwegen die Aire de Service heten en bieden een verscheidenheid aan faciliteiten, van simpel WC’s met parkeergelegenheid tot complete restaurants met een winkel voor basis boodschappen. U kunt zelfs kosteloos in uw auto overnachten maar wij raden aan dit alleen te doen als u een ruime auto heeft. Deze plekken worden duidelijk aangegeven en bieden diverse diensten.

Waarschuwing: indien u uw mobiele telefoon gebruik tijdens het autorijden in Frankrijk zonder handsfree, kan dit nogal wat gaan kosten. U zou ter plekke een boete kunnen krijgen van Eur. 130 en de mogelijkheid om uw telefoon kwijt te raken. Geen goed begin van uw vakantie. Breng geen en maak geen gebruik van snelheidsdetectie apparaten – de boete voor deze kunnen meer dan Eur. 1500 zijn.

Kinderen jonger dan 10 jaar mogen niet voorin zitten. Gordels dienen te allen tijde gedragen te worden, zowel achter als voor.
Andere voordelen van autorijden in Frankrijk: minder verkeer, prachtig landschap, veel minder snelheidscontroles, weinig ‘werk aan de weg’, minder ‘bumper kleven’, geen files, minder ergernis.