ENUK Flag FRFrench Flag NLDutch Flag
Placeholder Picture
Camping Lune sur le Lac LE CONTE, 24540 CAPDROT, FRANCE LANDLINE: 00 33 (0)967 336 751 MOBILE: 00 33 (0)647 462 513 EMAIL: enquiries@campingmonpazier.com
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Camping Lune Sur Le Lac, Monpazier, Dordogne.

Bezienswaardigheden in de buurt in de Dordogne.

Monpazier

Places of interest near Camping Lune Sur Le Lac Dordogne

Monpazier is heel eenvoudig een adembenemend dorpje, gesticht in 1284 door Edward 1e van Engeland. Het middeleeuws centrum is bijna helemaal intact bewaard gebleven en is zeer waarschijnlijk het mooiste van alle middeleeuwse dorpjes in de regio, die ook als beste het leven van 600 jaar geleden weergeeft.

De arcades rondom het plein zijn nog altijd aanwezig, net zoals de markthal (compleet met weeg- en meetinstrumenten). Niet te missen!

Monpazier heeft de titel ‘een van de mooiste dorpjes in Frankrijk’.

www.monpazier.fr

Belves

Belves in the Dordogne

Belves is een leuke en gezellig middeleeuws dorpje, met een typische lay-out en centrum van een bastide dorp en heeft een overdekte markthall uit de 15e eeuw die heel goed bewaard is gebleven. Het dorp is zeker een bezoek waard. In ’t centrum kunt u ook enkele woningen uit de 13e eeuw van holbewoners bezoeken. Ook vindt u er een middeleeuwse klokkentoren, een kasteel uit de 14e eeuw en ’t gemeentehuis. 

Belves is beroemd als ‘het stadje van de zeven klokkentorens’. U zult zeker genieten van een wandeling door de straatjes van Belves – ook geclassificeerd als ‘een van de mooiste dorpjes in Frankrijk’.

http://www.belves-en-perigord.com

Sarlat

Sarlat in the Dordogne

De meest bekende stad in de regio en een van de meest populaire en bezochte plaatsen in Frankrijk. Sarlat is een gastronomisch centrum in een regio die ’t meest bekend is voor foie gras en truffels. Er zijn voldoende winkels in Sarlat om een voorraad aan te schaffen. Ook worden vaak proeverijen georganiseerd. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de overdekte markt waar u een fantastische kwaliteit van producten aantreft.

http://www.sarlat.fr

Parc en Ciel

Parc en Ciel

Als u kinderen heeft. is dit een geweldig uitstapje voor de hele familie. Een ‘boom-avontuur-park’, een groot natuurzwembad, mini-golf en een aantrekkelijk park – voor elk wat wils. Parc en Ciel heeft 16 are met bossen en is gelegen in de Gavaudun vallei. De rivier de Lede stroomt door ’t park en er is ook een klein meertje.

Binnenin het park is een ‘tree-top’ avonturenpark , een groot natuurzwembad, mini-golf, disc-golf en een aantal kinderspeelplaatsjes.

http://www.parc-en-ciel.com

Chateau de Biron

Chateau de Biron in the Dordogne

Het kasteel van Biron is sinds vele jaren, het bezit van de familie Gontaut-Biron, vanaf de 13e tot de 20e eeuw. Zij waren een van de vier baronieën in de Perigord tezamen met Beynac, Bourdeilles en Mareuil.

Door de jaren heen heef t’ kasteel vele conflicten en schade doorstaan maar in de 15e eeuw hebben twee broers uit de Gontaut-Biron familie het kasteel opgeknapt en ook vergroot, allemaal in de stijl van de Italiaanse Renaissance, vermengd met een late flamboyante gotische stijl. De trappen en ramen zijn later bijgebouwd aan de middeleeuwse torens.

http://www.bergerac-tourisme.com/Chateau-de-Biron

Chateau de Monbazillac

Chateau de Monbazillac  in the Dordogne

Het kasteel is symbolisch voor de Bergerac regio en staat er al sinds de 16e eeuw toen de kwaliteit van haar wijnen beroemd was zelfs ver buiten de grenzen van Aquitaine. Deze consistentie is opmerkelijk in een regio waar oorlogen, burgeropstand en revolutie ervoor zorgden dat er nauwelijks een moment van rust was voor de aristocratische woning in de omgeving

Een muur van 6.000 flessen Monbazillac in goudkleurige tinten, deze ‘Dutch Brands’ tentoonstelling getuigt van ’t glorieuze verleden van deze regio.

http://chateau-monbazillac.com/en/

Chateau de Bannes

Chateau de Bannes  in the Dordogne

Bewonder het mooie kasteel van Bannes. Een geweldig kasteel – zo mooi als een sprookjeskasteel. Op de plek van ’t huidige kasteel stond eens een vesting, gebouwd in de 13e eeuw – een belangrijke strategische positie in niemandsland, tussen de Engelse en Franse bezittingen gedurende de middeleeuwen.

Contest of Endurance Riding August/September

Contest of Endurance

International races of endurance riding at the Marsalès Racecourse.

Largest sporting event in the Dordogne.

This endurance competition includes equestrian endurance races 1 to 3 stars and a breeding competition of endurance horses.

https://youtu.be/5Lg2kxS2-jU

http://monpazier.adoreed.fr/

Au Bos Cheval Rouge

Au Bos Cheval Rouge

Welcome all year in an exceptional setting of the Perigord Noir, just 4km from Bélves.

Our equestrian centre offers indoor and outdoor horseriding with lessons and beautiful treks through the countryside.

La Roque-Gageac

La Roque Gageac

La Roque-Gageac is a commune in the Dordogne department in Nouvelle-Aquitaine, southwestern France.

Perched above the Dordogne River, the village is a member of the Les Plus Beaux Villages de France. It is truly the perfect picture postcard village.

Les Jardins de Marqueyssac

Chateau le Brie Monbazillac

De romantische en pittoreske tuinen van Marqueyssac, een geklasseerde site, bieden rond een kasteel dat is bedekt met flagstone uit het begin van de XIXe eeuw, meer dan 6 kilometer wandelmogelijkheden in de schaduw, omringd met 150 000 eeuwenoude buksbomen, gesnoeid met de hand en versierd met belvedères, rotspartijen, watervallen en openluchttheater…

In Marqueyssac laat men de buksboom met verbeelding tot zijn recht komen, bewegende rondingen en krullende figuren.

http://marqueyssac.com

Lascaux Caves

Chateau le Brie Monbazillac

Lascaux is a Palaeolithic cave situated in southwestern France, near the village of Montignac in the Dordogne region, which houses some of the most famous examples of prehistoric cave paintings.

http://www.lascaux-dordogne.com/en